ΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ
Η ποικιλία Μοσχάτο Σάμου, που αποτελεί κορωνίδα ενασχόλησης των μελών του Κτήματος, είναι πλήρως εναρμονισμένη στο εδαφοκλιματικό σύστημα της Σάμου εδώ και τουλάχιστον 25 αιώνες.
Το ιδιαίτερο μικροκλίμα της περιοχής και τα άγονα εδάφη, κυρίως δυο διαφορετικών τύπων σύστασης.

• ηφαιστειογενής γρανιτικός σχιστόλιθος pH<7
• και ασβεστολιθικός πηλός pH >7
προσδίδουν στους οίνους λεμονάτες οξύτητες και ορυκτά στοιχεία, καθιστώντας το Μοσχάτο κομψό και μοναδικό.
Οι λοιπές ποικιλίες που καλλιεργούνται στο νησί αποκτούν αντίστοιχη έκφραση και συγκλονίζουν επίσης.
Η φιλοσοφία μας
Ελάχιστη Παρέμβαση, Υψηλά Πρότυπα
Στο Κτήμα Χατζηιωάννου, ακολουθούμε τη φιλοσοφία της ελάχιστης παρέμβασης στην αμπελουργία και στην οινοποίηση, διατηρώντας ταυτόχρονα τα υψηλότερα ποιοτικά πρότυπα που παρέχονται ενδιαμέσω της τεχνογνωσίας και της τεχνολογίας. Όλοι οι οίνοι μας παράγονται αποκλειστικά από ξερικούς ιδιόκτητους αμπελώνες του Κτήματος ,53+7 στρεμμάτων , με αμπελώνες ηλικίας από 25 έως 80 και πλέον ετών, από τα 300-1000 μέτρα υψόμετρο.

Αυτοί οι μοναδικοί, σε φημισμένα αμπελοτόπια, βιολογικοί αμπελώνες, σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία και την εμπειρία στην οινοποίηση, 5ης και 6ης γενεάς αμπελουργών-οινοποιών,εξασφαλίζουν ότι οι οίνοι μας εκφράζουν την καθαρότερη εικόνα του Σαμιακού εδαφοκλιματικού συστήματος και της ιστορικής ποικιλίας Μοσχάτο Σάμου πρεσβεύοντας ταυτόχρονα την σταθερότητα της ποιότητας. Κάθε οίνος παράγεται σε μικρές παρτίδες με σχολαστική προσοχή στη λεπτομέρεια.
Η επιλογή των οίνων μας
Αρώματα φλούδας εσπεριδοειδών και τροπικών φρούτων με διακριτική ορυκτότητα.
Λίτσι, ξύσμα λεμονιού, ροδάκινο και πεπόνι σε φόντο ορυκτότητας.
Δαμάσκηνο, βατόμουρο και κεράσι.
Λεπτή ανάλαφρη γεύση, λεμονάτη οξύτητα, νότες άγουρης φράουλας και κερασιού.
Ένας νέος, ξηρός λευκός οίνος από Μοσχάτο Σάμου, βιολογικής καλλιέργειας και ζυμωμένος αυθόρμητα με άγριες ζύμες, χωρίς καμία παρεμβατικότητα.
Φλούδα πορτοκαλιού, περγαμόντο, ροδάκινο.