Η οινοποίηση σε ουδέτερες δεξαμενές και η σύντομη παραμονή του με τις λεπτές οινολάσπες προσδίδουν σώμα και ισορροπημένη δομή, χωρίς να επισκιάζεται η καθαρότητα της ποικιλίας.

Το αρωματικό του προφίλ είναι πολύπλοκο και εκλεπτυσμένο, με νότες ώριμου πεπονιού, αχλαδιού και φρούτου του πάθους να κυριαρχούν, ενώ διακριτικές ανθικές αποχρώσεις προσδίδουν βάθος. Στο στόμα, η λεμονάτη φρεσκάδα, η ζωηρή οξύτητα και η φινετσάτη ορυκτότητα αντικατοπτρίζουν την επιρροή του σαμιακού εδάφους.
Συνδυασμοί: Ιδανικός σύντροφος για πιάτα με θαλασσινά, καρπάτσιο ψαριού, λευκά κρέατα με ελαφριές σάλτσες, καθώς και για ώριμα λευκά τυριά.
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: Απολαύστε το γύρω στους 8 °C, ώστε να αναδειχθεί πλήρως η φρεσκάδα και το αρωματικό του βάθος.
Βραβεία
Ασημένιο Μετάλλιο – Concours Mondial de Bruxelles 2023
Χρυσό Μετάλλιο – Vins Extremes 2023, Ρώμη, Ιταλία
Εμπειρία Επίσκεψης
Διάρκεια: 90 λεπτά
Καθημερινά 11:00 – 17:00 κατόπιν ραντεβού
Κρατήσεις: τηλεφωνικά στο +30 697 281 2241
Η περιήγηση στο Κτήμα Χατζηιωάννου προσφέρει μια αυθεντική εμπειρία οινοτουρισμού με οδηγό την οικογενειακή φιλοξενία , την άρτια αισθητική, την εναρμόνιση με το φυσικό περιβάλλον και την επιστημονική κατάρτιση.
Η επίσκεψη πραγματοποιείται σε μικρές ευέλικτες ομάδες έως δέκα ατόμων.
Ξεναγοί σε αυτή την εμπειρία είναι οι ίδιοι οι οινοποιοί, οι οποίοι αρχικά οδηγούν τον επισκέπτη σε ένα ταξίδι στην αμπελοοινική κουλτούρα της Σάμου. Στη συνέχεια οι επισκέπτες περιηγούνται στον αμπελώνα που περιβάλλει το οινοποιείο όπου μυούνται στις καλλιεργητικές τεχνικές της βιολογικής αμπελουργίας στον κύκλο του χρόνου. Κατόπιν, ακολουθεί η επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου. Εκεί ο επισκέπτης γίνεται γνώστης της παραγωγικής διαδικασίας και του σύγχρονου εξοπλισμού.
Η κορωνίδα της επίσκεψης στο Κτήμα είναι η στιγμή της γευστικής δοκιμής των οίνων, η οποία συνοδεύεται από τοπικά χειροποίητα εδέσματα με φόντο τους ειδυλλιακούς αμπελώνες που το περιβάλλουν.